dimarts, 13 de novembre de 2007

Pollastre amb gambes

Ingredients:

1 pollastre de pagès de 2 kg
18 gambes
1 ceba gossa
3 tomàquets petits
1 copeta de xerès sec
1 crosteta de pa fregit
1/2 litre de brou de carn
2 alls i julivert
1 galeta
12 ametlles
1/2 presa de xocolata
oli d'oliva
sal

Posem una cassola amb oli d'oliva al foc i sofregim el pollastre, que haurem tallat a talls petits.
Una vegada enrossit, el deixem coure a foc lent 15 minuts. Els darrers 5 minuts i afegirem les gambes. Després ho traiem tot i ho guardem.
En la mateixa cassola farem un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet. Tot seguit hi afegirem el pollastre i les gambes, ho salarem i hi afegirem la copeta de xerès i el brou bullent fins que ho cobreixi tot.
Ha de coure a foc baix, de mitja hora a tres quarts.
En n morter farem una picada amb all, el julivert, la galeta, les ametlles, la xocolata i la crosteta de pa fregit. Fem que quedi una pasta untuosa i la tirem a la cassola un quart abans de servir el cuinat.