dimarts, 13 de novembre de 2007

Cargols amb marisc

Ingredients:

150 cargols
2 cebes grosses
3 tomàquets madurs i grans
2 botifarres
1 1/2 kg de sépia
1/2 kg de boques
1/2 kg de gambeta
200g de cloïses
1/2 cap de rap
1 fulla de llorer
1/2 got de vi
sal pebre
per la picada:
8 grans d'all
un grapat d'ametlles
un tros de pa fregit
oli
1/2 bitxo

Bullim el cargols amb una cabeça d'alls i una fulla de llorer. Segidament escorrem bé els cargols.
Fregim la sépia a trossos fins que sigui ben daurada.
Fem un sofregit de ceba i tomàquet i abans que sigui massa cuit i afegim les dues botifarres sensa budell, el pebre, mig got de vi i ho deixem reduir una mica. Tot plegat ho pasarem per la picadora.
Amb el cap de rap farem un brou.
posarem en una cassola els cargols, la sèpia, les boques i el sofregit picat, i ho cobrirem amb el brou.
Ho taparem bé, i quan arrenqui el bull abaixarem el foc i ho sacsajarem ( no ho hem de remenar amb cap estri) . Passada una hora hi afegim la picada, les gambetes i les cloïses, i ho tornem a tapar.
Ho deixarem mig hora més al foc. Llavors ja estarà llest per servir-ho.