dimarts, 13 de novembre de 2007

Cargols guisats

Ingredients:

2 kg de cargols
300g de bacallà remullat
1 ceba mitjana
3 grans dall
2 tomàquets mitjans
1/2 got de vi blanc
1 cullerada de farina

Rentem els dos quilos de cargols diverses vegades amb aigua. Després els posarem amb aigua freda de manera que quedin coberts i els posarem a foc lent fins que comencin a sortir de la closca. Aleshores apugem immediatament el foc al màxim perquè el bull els sorprengui. Escumem l'aigua, hi afegim un ramet de farigola i sal els deixem coure durant mitja hiora. En una cassola de fang sofregim una ceba mitjana picada amb abundant oli d'oliva. Quan sigui daurada, hi afegim també els alls picats i els tomàquets ratllats. Quan el sofregit estigui a punt, hi aboquem mig got de vi blanc i el bacallà esqueixat remullat sensa dessalar, perquè servirà de sal al sofregit.
Afegim els cargols a aquesta preparació, escampem per sobre una cullaradeta de farina i ho anem remenant fins que conseguim lligar bé la salsa. Deixem coure la farina durant cinc minuts, i en el moment de servir-los hi aegim pebre negre.